2021-02-23 16:19:23• hírek • Fizetett tartalom

Ezekkel a modern eljárásokkal valóban tökéletes lesz a mosolyod és fogsorod

Az ember mosolya sok dologra befolyással van. Egyedi védjegyünk, hogy örömünkben milyen szélesre húzzuk a szánkat, hogy látszik-e minden fogunk vagy csak az alsó, vagy épp csak a felső fogsor. A mosolyunk vidámságra ösztönöz másokat, mosolyért cserébe általában mosoly a jutalom. Ha rendbe vannak a fogaink, és büszkén vállalhatjuk ezt a görbületet, akkor az önbizalmunk is jórészt megfelelő lesz, ez pedig egy sor további dologra hat ki.

A szép mosoly az egészséges fogaknál kezdődik. Az egészségen túl pedig befolyásolják a genetikai tényezők, az életmódunk, esetleges sérülések. Manapság már kortól függetlenül elérhető a tökéletes mosoly és fogsor, attól függően, hogy miért kell javítani rajta, több megoldás létezik. Ezeket ismertetjük most.


A szájhigiéné szerepe mindennek az alapja

Ahhoz, hogy esetlegesen kusza fogsorunkat, hiányzó fogainkat vagy elszíneződött fogfelszíneinket lecseréljük egy tökéletes mosolyra, az egészségügyi alapoknak rendben kell lenniük. A mindennapos dentálhigiénia velejárója a napi többszöri fogmosás, melyhez ajánlott puha sertéjű fogkefét használni. A fogkefén túl pedig javasolt a fogselyem és a fogköztisztító kefe használata is. Ez utóbbiak segítenek a nehezen elérhető helyekről, apró résekből is eltávolítani az ételmaradékot. Így lesz alapos a fogtisztítás, és így előzhetjük meg a fogszuvasodást, ínybetegségeket.


A fogápoláson túl oda kell figyelni a lepedékképződésre is, mely egy természetes folyamat. A lepedékből a fogzománcon plakkok képződnek, melyben baktériumok telepednek meg. A plakkok fogkövet alkotnak, amely kellemetlen leheletet okozhat, és megágyaz egy sor fog- és ínyproblémának. Éppen ezért mindenkinek kötelező lenne félévente-évente (fogkövesedési hajlamtól függően) felkeresni a fogorvost, hogy az eltávolítsa a fogkövet. Természetesen a szakorvosi kontroll azért is fontos, mert az idejében elcsípett bántalmak gyorsabban és olcsóbban kezelhetőek.


Ha mindezek rendben vannak, fogaink és ínyünk egészségesek, akkor lehet rátérni az egyéb tényezőkre.


3 módszer a tökéletes mosolyért

Attól függően, hogy betegségből vagy balesetből adódóan foghiányunk van, esetleg rendezetlen a fogsorunk, netán csak a fogak színével van gond, modern és kiváló eljárások segíthetnek az álom mosoly elérésében.


Porcelán héj:  A porcelán héj egy vékony kerámia lemez, ami leheletvékony rétegben fedi el a fogakat, illetve annak szín- vagy zománc hibáit. A koronával ellentétben a fog előkészítéséhez nem szükséges azt jelentősen lecsiszolni, ezért kíméletesen tüntethetők el a fogfelszínek egyenetlenségei vagy a rések. Az eljárás gyors és fájdalommentes. Azoknak ajánlott elsősorban, akiknél a fogfehérítés valamilyen belső okból nem hozott elég tündöklő eredményt, vagy, akiknek olyan zománchibái, letörések (sérült frontfogak), rések vannak, ami másként nem orvosolható.


A porcelán héjjal sokkal gyorsabban érhetjük el az áhított célt, mint a fogszabályozással, de ha harapási diszfunkciók vannak, akadályoztatott a rágás, akkor ez a kezelés nem oldja meg a problémát.


Fogszabályozás minden korban: A rendezetlen fogsor az esztétikai megjelenésén túl egyéb problémákkal is járhat: pl. harapási rendellenességek, rossz rágóerő, beszédzavar, szájápolási nehézségek. Aki ezekkel küzd a kusza külcsín mellett, annak ajánlottak a modern fogszabályzók, melyek szinte láthatatlanok, és minden korosztály számára alkalmazhatóak.


Beyond fogfehérítés: Az igazán komoly és maradandó hatás elérése érdekében csak az orvosi fogfehérítés javasolt. Ennek egyik módszere a sínes technika, ami lassabb megoldás (10-12 nap egy kúra), de lehetővé teszi az otthoni fehérítést. Ehhez kapunk egy, a fogsorunkra tökéletesen passzoló műanyag sínt, amit fel kell tölteni a fehérítő géllel.


A legmodernebb fehérítő eljárás a Beyond fehérítés, mely 6% hidrogén-peroxidot tartalmazó fehérítő géllel és hideg fényű aktiváló lámpával történik, rendelői körülmények között. A speciális technológiával akár 6-8 árnyalatot is világosodhat a fogunk. Előnye, hogy rövid ideig tart a kezelés, fájdalommentes, biztonságos és hatékony. 


Mosolytervezés, hogy tudd, milyen lesz a végeredmény

A fogak felmérése és az esetleges kezelések után sor kerülhet az esztétikai-kezelési terv összeállítására, mely a fenti módszereket magában foglalja. A szakorvossal közösen megbeszélitek a lehetséges utat, és javaslatot kapsz, hogy melyik eljárással lehet tökéletes a mosolyod. Nem kell semmit a véletlenre bíznod, ugyanis manapság már rendelkezésre áll a mosolytervezés, ami megmutatja, milyen lesz a végeredmény.


A digitális mosolytervezés (Digital Smile Design / DSD) során egy szoftverbe betáplálják a rólad készült fotókat, majd ezekből a program előkészíti a 3D-s esztétikai tervet. A DSD technológia lehetővé teszi egy felpróbálható, kézzelfogható mosoly, az ún. mock-up viselését is, amivel azonnal átélheted a tökéletes mosoly érzését - ideiglenesen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: